Onderstaand vindt u de antwoorden op de meestgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen neem dan contact met ons op.

BESTELLEN

Ik wil een account aanvragen, hoe doe ik dat ?
U kunt een account aanmaken op de website. U vult in ieder geval de verplichte velden van het aanvraag formulier in. Na controle van uw bedrijfsgegevens ontvangt u bericht dat uw account is geactiveerd.

Hoe zit het met de prijzen?
Alle op deze website genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW. Bent u gevestigd in het buitenland binnen de Europese Unie en heeft u een BTW nummer, dan wordt er geen BTW in rekening gebracht. Voorwaarde is dat wij over een geldig BTW nummer van u beschikken.

Hebben jullie een minimum orderbedrag ?
Wij hebben geen minimum orderbedrag.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu ?
U kunt een nieuw wachtwoord aanvragen via de contactpagina.

Ik kan niet inloggen met mijn login gegevens.
Als u niet (meer) in kunt loggen met uw login gegevens, dan neemt u contact op met de klantenservice op telefoonnummer 06 5378 0465.

Ik wil de producten bekijken. Kan ik langskomen ?
U kunt  op afspraak langs komen om onze producten te bekijken. U kunt ons dan het beste bellen op nummer 06 5378 0465.

 

LEVERING

Wat zijn de verzendkosten ?
Het factureren van de verzend- of transportkosten geschiedt achteraf. Prijzen zijn afhankelijk van pakket- of palletverzending en worden naar het plaatsen van de order bij onze transporteur opgevraagd en aan de opdrachtgever medegedeeld ter goedkeuring.

Wie levert jullie pakketten af ?
Onze pakketzendingen worden in Nederland bezorgd door PostNL. Zij bezorgen in principe op de volgende werkdag dag nadat u van ons bericht heeft gehad dat uw zending is verzonden. Voor palletverzending worden prijzen opgevraagd bij verschillende transporteurs.

Wat is jullie levertijd ?
Indien alles van uw bestelling op voorraad is, zal deze direct worden verzonden en heeft u deze de volgende werkdag in huis. Duurt het onverhoopt nog langer, dan zullen wij overgaan tot levering van de producten die er wel zijn. De rest wordt dan kosteloos nagezonden.

Kan ik op een ander adres laten bezorgen?
U kunt tijdens het bestel proces aangeven dat u uw bestelling op een ander adres wilt laten afleveren. Dit dient uw wel steeds per order opnieuw aan te geven!

Kan ik mijn bestelling ook ophalen ?
Ja, dat kan. U kunt dit in het bestelproces ook aangeven. U betaalt in dat geval geen verzendkosten. Desgewenst kun u uw bestelling direct veilig per PIN afrekenen. Indien u uw bestelling wilt afhalen, stem dit dan wel even af met onze klantenservice. Dan zorgen wij dat alles voor u klaar staat. Klantenservice is bereikbaar op telefoonnummer 06 5378 0465

Krijg ik een Track & Trace code voor mijn pakket ?
Nadat uw bestelling bij ons door PostNL is opgehaald ontvangt u op uw e-mail adres een e-mail van PostNL met daarin een Track & Trace code. Hiermee kunt u op de website van PostNL zien waar uw pakket zich bevindt. Daarnaast kun u ook aangeven dat u uw pakket op een andere dag en/of een ander adres wenst te ontvangen. Dit kan in de regel tot 23:59 uur op de dag van ontvangst van de e-mail.

Mijn zendig is beschadigd. Wat nu ?
Het is altijd vervelend als blijkt dat de zending ondanks onze zorg niet in goede staat bij u aankomt. In het uiterste geval weigert u de zending. Wij ontvangen hem dan retour. Als u een complete zending weigert, meldt dit dan wel even aan ons! Als blijkt dat een deel van de producten is beschadigd, dan kunt u contact opnemen met de klantenservice op telefoonnummer 0314 846 579. Indien mogelijk maakt u foto’s en stuurt deze per e-mail naar ons toe. Wij zullen dan in het algemeen tot creditering of vervanging overgaan van de producten die beschadigd zijn. We zullen echter in alle gevallen samen met u tot een voor beide partijen bevredigende oplossing komen.

 

BETALEN

Hoe kan ik betalen ?
U kunt gedurende het bestel proces in de webwinkel kiezen uit verschillende betaalmogelijkheden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om bij afhalen te betalen met uw PIN pas, als u heeft aangegeven dat u uw bestelling komt afhalen.

Wanneer krijg ik een factuur ?
Op het moment dat uw bestelling wordt verzonden ontvangt u een factuur per e-mail. U ontvangt de factuur als PDF bijlage. Om deze te kunnen lezen heeft u op uw PC een PDF reader, zoals bijvoorbeeld Adobe Reader, nodig.

Wat is jullie rekening nummer ?
U kunt betaling overmaken naar:

Rabo Bank rekening: NL71 RABO 0303 9895 99
SWIFT / BIC code: RABONL2U

T.n.v. Lifestyle Trading VOF